Recent, după cum o parte știți, am fost într-un city break la Paris. De ce acest loc? Pentru că îl ador, pur și simplu… este o obsesie de care nu pot scăpa. Să mergi într-un oraș mare și de fiecare dată să explorezi alte zone de-ale sale stă în spiritul meu ,,aventuros”.

Pentru mine Parisul este unul dintre acele locuri în care mă regăsesc întotdeauna: oamenii, cafenelele, arhitectura orașului, magazinele, mâncarea, până și limba, pe care încă nu o știu atât de bine, sunt doar câteva lucruri din această oază a regăsirii.

Este pentru a treia oară când ajung aici și am aceleași emoții, aceleași sentimente de bucurie interioară, nostalgie, surprindere. Chit că mai are și părți rele (dar nu le voi enumera, pentru că vreau să vă arăt doar laturile pozitive ale acestui oraș), Parisul este un must see place. Trebuie să ajungi măcar pentru o dată aici.

Acest city break a durat cam 3 zile (ultima petrecând-o în aeroport… o să ajung și acolo…). Am ajuns la Paris undeva vineri pe la amiază și prima zi am petrecut-o mai mult plimbându-mă cu mama pe unul dintre bulevardele principale animate (Rue de Rivoli).

Abia a doua zi a început toată distracția, primul loc vizitat a fost Institutul de Modă și de Design, unde a fost extrem de fascinant. Nu am putut să vizitez toată clădirea, dar a fost de ajuns să-mi petrec ceva timp din zi aici ca să rămân impresionată de istoria clădirii și de structura sa (chiar am de gând să fac un articol despre ea ). În cea de-a doua parte a zilei am fost pe strada ,,Raiului”, așa cum îi spun eu , unde sunt toate magazinele celebrilor designeri, printre care și casa de modă CHANEL (primul magazin al acestei firme). Am mers să vizităm atelierul unde odinioară Coco Chanel iși concepea capodoperele vestimentare, dar pentru că aici se lucrează încă (am aflat acolo), am putut să vedem doar holul și scările care duc spre atelierul unde creează acum Karl Langerfield, dar și magazinul în întregime. Sentimentul a fost unul destul de ciudat, pentru că mă simțeam ,,ca acasă” , dar în același eram și copleșită de noile colecții marca CHANEL. Sincer, mă simțeam într-o altă lume acolo, o lume în care aș mai vrea să revin…

Spre finalul zilei, ne-am dat în Grande Roue de Paris, de unde am văzut panorama splendidă a Parisului, dar am și mers la o sesiune de shopping.

Outfitul pe care l-am purtat a fost unul comod, casual, perfect pentru o zi de mers pe străzile Parisului.

În cea de-a treia zi, principalul obiectiv a fost Centrul Pompidou, o altă clădire cu o arhitectură interesantă (are același stil, după părerea mea, cu Institutul de Modă și de Design). Am văzut atât picturi moderne, cât și contemporane. Picasso, Kandinsky, Dali, Matisse sunt doar câțiva dintre celebrii artiști care și-au lăsat amprenta în acest muzeu plin de culoare și de gândire. Cel mai mult mi-a plăcut tabloul creat de Yves Klein, IKB 3(Monochrome bleu), realizat in 1960. Deși tabloul este simplu, nuanța de albastru regal mi-a indus o stare adâncă de armonie și pace sufletească și m-a dus cu gândul la un peisaj oceanic, pe timp de noapte senină. La prima vedere mi s-a părut banal, dar am realizat că după ce îl observi mai bine, intri într-o altă lume și îi înțelegi viziunea artistului.

 

După-amiază am mers într-o plimbare la Sacre-Coeur, la dorința mamei mele, care adoră acea zonă a capitalei franceze, vremea de afară fiind foarte prielnică pentru plimbare. De sus, panorama orașului era ca un tablou desprins de realitate.

De data aceasta, am ales să port ceva mai vintage, care duce cu gândul la un început de primăvară (mai ales că vremea era cât se poate de frumoasă). Vedeta a fost fusta pe care am primit-o cadou.

Ultima zi (ah, plecarea…) a fost cât se poate de imprevizibilă. Trebuia să plecăm la ora 13:30 (14:30 în România) cu avionul, dar zborul a fost amânat până la ora 18:00, din cauza vremii. Deci această zi a fost cât se poate de plictisitoare pentru mine. Totuși am ajuns cu bine la Iași, unde, evident, iarna m-a luat în primire iarăși.

Pentru această zi am ales ceva extrem de lejer și casual.

Experiența aceasta la Paris a fost, ca și celelalte, la fel de frumoasă,o ieșire scurtă, în care nu am stat degeaba și care m-a fascinat, ca de fiecare dată, cu altceva