A trecut ceva timp de când nu am mai scris despre designerii sau casele de modă pentru care am o anumită simpatie, cel mai probabil pentru că ideile noi mi-au răsărit în minte, lăsându-le pe cele vechi să facă ce vor ele. Dar acum, pentru că mi-am amintit de ele, le-am pus din nou pe picioare.

De ce am ales să vă vorbesc despre Balmain? Răspunsul este scurt: pentru că Olivier Rousteing m-a făcut să mă îndrăgostesc de hainele sparkle.

Purtând numele celebrului designer Pierre Balmain, renumit pentru ținutele de seară create cu ani în urmă, casa de modă BALMAIN și-a schimbat de ceva timp încoace cu totul percepția asupra modei. În timp, de la clasic, elegant, cuminte, princess’s style, casa de modă a reușit să se adapteze la vremurile actuale, moderne, outfiturile având un look badassglam, after-dark cool, dar și military.

La modul cel mai sincer, sclipiciul și hainele sclipitoare nu erau pe placul meu până când nu i-am văzut capodoperele lui Rousteing. Da, este adevărat că am fost de la început atrasă de latura after-dark cool a brandului, probabil de aceea am avut din prima o simpatie aparte pentru Balmain. 

 

În sezonul ce urmează (Fall 2017- Ready-to-wear), creatorul s-a oprit asupra motivelor etnice caucaziene, Rousteing fiind unul dintre designerii care apreciază diversitatea și care vrea să transmită un mesaj puternic lumii prin creațiile sale, dând colecției o tentă de Wild West îmbinată cu glam. Pielea (și pielea întoarsă), detaliile metalice aurii, printurile ce imită caracpacea broaștei țestoase, franjurile, motivele cu haitele de lupi sunt principalele piese ce fac unică această colecție. Culorile predominante sunt negrul, tonurile de maro, auriul, dar și oranjul.

Balmain este una dintre casele de modă care m-a făcut să îmbrățișez stilul glam și care reușește să transmită un mesaj puternic și frumos lumii cu privire la diferitele lucruri ale omenirii, de fiecare dată prezentând ceva unic și spunând o poveste diferită despre culturi și oameni.