Nu știu de tine, dar eu am observat că vremea și-a schimbat foarte repede și drastic starea în această perioadă(în plus, deși suntem la începutul anotimpului nostalgic, toamna deja își pune amprenta asupra noastră). Totuși, am venit cu niște propuneri legate de ce ai putea să faci într-o zi cu mulți nori și vânt.

-Dacă ploaia te prinde cât ești în oraș la o plimbare, nu te duce acasă! Mereu avem tendința să facem acest lucru, fără să ne gândim la ce am putea face după ce ajungem acasă, iar în final, ajungem să nu facem nimic. Așa că, deschide-ți umbrela sau pune-ți o eșarfă deasupra capului și fugi repede la cea mai apropiată cafenea sau librărie și vei vedea cum mirosul cafelei sau poveștile captivante din cărți te vor purta într-o altă lume, iar ploaia se va opri când te vei aștepta mai puțin!

-Dacă ești acasă, iar vremea monotonă te obosește, nu te lăsa pacălită. Încearcă să găsești ceva relaxant de făcut, precum un serial sau cititul. Dacă ai un anumit hobby ce poate fi făcut în casă, nu ezita să exersezi. Eu vin cu câteva propuneri de seriale și de cărți pe care le-aș citi sau le-aș viziona cu mare interes, chit că vremea de afară încearcă să mă facă să adorm (da, când este înnourat, am tendința să mă culc):

  • Seriale: Nu sunt o mare fană a serialelor, dar când mă apuc de unul, nu-l las până nu-l termin. Nu voi enumera toate serialele la care mă uit sau le-am vizionat deja, ci ți le prezint doar pe cele la care mă uit eu când afară plouă. Probabil îți sună cunoscute sau nu, poate deja le-ai vizionat.

Supernatural: Este serialul meu preferat și nu regret că m-am apucat de el. Funny fact: l-am vizionat prima dată când afară ploua torențial și bătea vântul foarte tare. Serialul prezintă povestea a doi frați (Sam și Dean Winchester) care merg în căutarea tatălui lor după ce acesta a plecat pentru câteva zile la o vânătoare de monștri. Totodată, cei doi trec prin multe aventuri și obstacole, drame și suferințe, dar mereu ies victorioși. La momentul actual, serialul are 13 sezoane, iar sezonul 14 va fi lansat pe data de 12 octombrie. V-aș povesti mai multe, dar mi-e frică să nu iasă din articolul acesta un roman :)) .

Good Witch: Dacă ești fan Netflix, serialul acesta trebuie neapărat vizionat. Nu este întocmai ca  Supernatural, ba chiar este foarte relaxant și sigur se va îmbina perfect cu starea de moleșeală provocată de norii plumburii. Anyway, serialul prezintă orașul Middelton în care Cassie Nightingale și fiica sa Grace, care dețin puteri magice, îl mențin unit și armonios. Dr. Sam Radford și fiul său Nick, se mută de la New York în acest orășel, lângă Grey House, unde Cassie și Grace locuiesc. Sam se îndrăgostește de Cassie, iar cei doi încep o relație frumoasă, dar cu perspective diferite, ceea ce o complică. Serialul are 4 sezoane.

 

Bones: Dacă ești fană a rezolvărilor de crime, îți recomand acest serial. Bones sau Cititorii de oase este redat și pe AXN, deci probabil ești familiarizată cu acest nume. Inițial vedeam și eu episoade aleatorii pe AXN și mi s-au părut atât de fascinante încât m-am apucat să le vizionez pe laptop. Serialul constă într-o echipă de oameni cu minți strălucite, condusă de antropoloaga și scriitoarea Temperance Brennan (aka Bones) care lucrează cu FBI-ul la diferite cazuri care sunt complicate, dar nu și pentru ea sau pentru cei de la Jeffresonian. Împreună cu agentul federal Seeley Booth, cei doi formează o echipă strălucită și de fiecare dată când se ivește un nou caz complicat, aceștia o rezolvă. Serialul are 12 sezoane, deci nu te vei plictisi deloc când afară este urât.

  • Cărți: Din nou, nu sunt o expertă când vine vorba de cărți, dar am câteva preferințe pe care aș vrea să le împărtășesc.

Istoria Iubirii: În ciuda titlului care dă impresia că romanul este o poveste clasică de dragoste, cartea scrisă de Nicole Krauss prezintă trei povești în paralel care au un singur lucru în comun: romanul Istoria Iubirii. Construind astfel un puzzle, firele narative se leagă între ele abia la final. Da, este adevărat că există și o poveste de iubire la mijloc, dar se punctează și alte lucruri, mult mai importante: tristețea, familia, pierderea, supraviețuirea. Este un roman foarte interesant, un labirint cu care odată ce pășești în el, trebuie să ai răbdare ca să poți ieși cu ceva frumos.

Într-o gară mică: O carte ușor de citit, pe care o poți termina cam în două zile, prezintă un fel de jurnal al unei adolescente, Denisa (dar o vei găsi în carte mai des cu numele Dudu) după ce aceasta se cunoaște cu cea care îi va da viață poveștii, Luiza Christu. Cele două trec prin tot felul de drame adolescentine, începând de la școală până la iubire, dar în final totul se rezolvă. Cartea Sidoniei Drăgușanu este una simpatică și drăguță și este perfectă de citit în zilele cu cer sumbru.

Maestrul păpușar: Un roman pe care recunosc că l-am citit cu mult timp urmă, dar care mi-a reapărut în vizor zilele acestea (e un semn că trebuia să-l includ în articol 🙂 ). Povestea, care este amplasată în Praga la începutul secolului XX, o prezintă pe Milena, o tânără fată, care și-a pierdut tatăl într-un accident, iar mama sa a dispărut fără urmă. Totuși, fata decide să nu își piardă speranța față de reîntoarcerea mamei ei. Ziua ce se  nimerește a fi data nașterii mamei sale reprezintă o zi importantă pentru Milena; Aceasta îl întâlnește pe Maestrul Păpușar iar, totodată, bunica fetei se decide să îi împărtășească moștenirea ce urma să o aibă. Totul pare a fi o coincidență, dar așa cum scrie pe spatele cărții, ”poate că nu e deloc o coincidență”.  Romanul scris de Joanne Owen este unul interesant, magic, care are un aer sumbru, deci este numai bun de citit pe timp de ploaie.

Acestea sunt doar câteva propuneri de activități pe care eu le fac pe această vreme (plus dormit, mereu se întâmplă să adorm când este urât afară 🙂 ). Tu ce faci când prinzi o zi ploioasă?