Presupun că v-ați dat seama din titlu despre ce va fi vorba în articolul de astăzi, mai exact despre planurile mele pentru viitor. Poate că sună destul de îndrăzneț și aproape imposibil de realizat, dat fiind că studiez la profilul ”științe”, dar după liceu îmi doresc să fac o facultate de arte, mai exact să urmez cursurile unei secții de design vestimentar, în Institutul de Modă și de design din Paris (v-am vorbit un pic despre el în articolul anterior).

Sincer, oricât de insane sună un astfel de plan, eu cred că totul este posibil, dar pentru a face ca imposibilul să devină posibil, trebuie mai întâi să muncim și să ne luptăm pentru ceea ce vrem.

Pentru început, trebuie să conștietizăm că dacă vrem să mergem după liceu în altă țară, pe lângă facultatea propriu-zisă, vor fi și alte provocări de care ne vom izbi într-un fel sau altul: țară nouă, obiceiuri noi, oameni noi, stil de viață nou.  De aceea, cred că un prim pas util în realizarea visului meu ar fi orice experiență nouă care să mă pună față în față cu necunoscutul unei alte culturi. În viitorul apropiat sau îndepărtat, aș vrea să merg într-o tabără cu oameni de vârsta mea pe care nu îi cunosc, care sunt din alte colțuri ale lumii, dar care au aceeași pasiune și aceleași vise ca și mine.  Ar fi o experiență nouă, care sigur va avea o însemnătate pentru ce va urma în viața mea.

Pentru că iubesc moda și design-ul, am început să caut tabere în care acestea primează în program. Desigur, aș prefera să fie undeva în Franța făcute, pentru că vreau să învăț limba franceză fluent și pentru că vreau să mă obișnuiesc cu această țară, dar cred că, în principiu, orice experiență de acest gen în afara țării poate fi benefică, pentru că te pune cumva exact în situația în care te vei afla atunci când vei merge să studiezi într-o țară străină. Nu am ajuns încă în Franța decât împreună cu ai mei, așa că m-am pucat de căutat oportunități în acest sens și am ajuns astfel pe edutabere.ro, unde am găsit o tabără care se apropie mult de ceea ce mi-aș dori eu, numai că are loc în Anglia, la Cambridge.  Am citit detaliile și este exact ceea ce vreau. Nu are cursuri lingvistice, dar eu știu destul de bine engleza, așa că e perfectă pentru mine.

Toată tabăra durează două săptămâni, timp în care se fac cursuri, dar și activități de divertisment și de socializare. O dată pe săptămână se va organiza chiar și o excursie în alt oraș. Sunt 5 variante de cursuri: artă și design, teatru, pregătire portofoliu, artă cinematografică, dar și modă, iar alegerea depinde de preferințele fiecăruia.

Pe lângă experiența propriu-zisă, consider că și modul de predare va fi unul altfel și mai bun, în care se va pune accentul mai mult pe activități practice și pe socializare, dar și pe învățare, fiind, la urma urmei, o tabără educațională. Nu sunt decisă dacă voi merge chiar anul acesta în această tabără, dar sigur o voi face în viitor, pentru că îmi doresc mult să încerc o astfel de  experiență.