De când m-am mutat în București, vânez locuri faine de petrecut timpul, locuri unde pot să gust ceva foarte bun și unde pot să socializez ore-n șir, fără niciun stres. Au trecut cam 11 luni și chiar dacă încă nu am explorat destul, sunt unele locuri care m-au cucerit. Așa că iată 5 locuri numai bune de stat la un taifas, în București:

5.Chaya Tea House

Cea mai recentă descoperire este Chaya Tea House – se află într-o zonă apropiată de Piața Unirii, pe lângă râul Dâmbovița. Este un loc destul de retras la prima vedere, dar când ajungi acolo, ești cucerit de un aer boem și de muzica bună. Ce este special la el? Varietatea de ceaiuri pe care îl are în meniu, iar dacă vrei să consumi alcool, găsești o varietate de sortimente cu denumiri inedite. Pe lângă acestea, poți gusta o prăjitură specific japoneză numită „mochi”, pe care trebuie musai să o încerci.

Grădina-terasă este aranjată pe gustul persoanelor boeme. Iar dacă nu te încadrezi în această categorie, dar îți plac ceaiurile, trebuie neapărat să le încerci în acest loc. Mai multe detalii aici.

Chaya Tea House
Am încercat pentru prima dată Mochi aici: este genial!

P.S: pe mine și pe prietenul meu, ne-a întâmpinat o pisicuță drăgălașă, foarte iubitoare. Poate o mai găsești și tu dacă dai o fugă pe acolo.

4. Van Gogh

Undeva printre multele terase din Centrul Vechi, vei găsi un loc care sigur îți va plăcea și unde fac niște paste cu creveți delicioase. Este vorba despre Van Gogh. Nu pictorul, ci terasa care îi poartă numele, desigur.

Dacă te-ai pierdut prin mulțimea din Centrul Vechi și vrei să mănânci ceva, dar nu știi unde, acest loc este răspunsul. Pe lângă pastele de care eu m-am îndrăgostit, ai și alte bunătățuri în meniul care este destul de accesibil.

Mai multe detalii aici.

Van Gogh: aici eram la terasa lor
Au și o cafea bună 🙂

3. Maison des Crepes

Dacă ești fan clătite și ajungi în București, trebuie neapărat să te ajungi la Maison des Crepes. În oricare dintre cele două locații e destul de ușor de ajuns: în Piața Romană și în zona Aviatorilor (aproape de Parcul Herăstrău).

Găsești aici multe tipuri de clătite, sărate sau dulci, crepes sau pancakes, reci sau calde. Mai pe scurt, pentru toate gusturile. Un lucru care-mi place este că fiecare clătită are o denumire specială, care-ți amintește de un film sau de vreun selial tv.

Decorul este în stil parizian (cel puțin cel din Piața Romană). În rest, dacă vrei să te convingi singur, fă o vizită până acolo sau caută-i aici.

Maison des Crepes: locul perfect pentru iubitorii de clătite!

2. Grădina cu Filme

Tot în Piața Romană există un loc în care te poți izola de zona gălăgioasă și care este plin de viață aproape în fiecare zi. Este vorba despre Grădina cu Filme, unde poți să vezi un film în aer liber, să te bucuri de concerte sau să urmărești o piesă de teatru/improvizație/stand-up în timp ce savurezi un pahar cu vin sau să mănânci popcorn.

Am ajuns acolo recent și mi-a plăcut atmosfera. Am văzut multe filme la cinematograf sau acasă, dar nu prea am avut ocazia să fac acest lucru în aer liber. Locul este frumos amenajat, e superb seara, mai ales dacă ai noroc de o seară răcoroasă de vară cu cer înstelat.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, află mai multe detalii despre această locație de aici.

Grădina cu filme: un loc fain de a-ți petrece o seară de weekend.
  1. Linea closer to the moon

Am auzit despre acest loc cu mult timp înainte de a ajunge să mă mut în București, dar am vrut să văd cu ochii mei cum arată și care este atmosfera. Și nu regret. Situată aproape de Centrul Vechi, Linea – Closer to the moon este o locație tip rooftop, cu o priveliște mirifică – o panoramă a Bucureștiului numai bună de fundal pentru fotografii. E un loc potrivit pentru o întâlnire romantică sau pentru o ieșire cu prietenii.

Cel mai fain lucru la această terasă este faptul că poți privi apusul la înălțime. Are un spot foarte bun pentru a face poze cât este perioada de ”Golden Hour”. Iar dacă vrei să mănânci ceva delicios, îți recomand să încerci Sfera cu mousse de ciocolată. Dacă vrei să mergi la Linea, trebuie să faci o rezervare pe site-ul lor aici.

Linea- Closer to the Moon
Spot-ul despre care îți spuneam; Era amiază când am făcut poza 🙂

Lista cu locuri faine va continua, acestea mi-au plăcut cel mai mult până acum. Tu ce locuri bune de stat la taifas știi în București?