Accesoriile reprezintă nu doar o piesă ideală, ci esențială dintr-un outfit. Fie că este vorba desptre ceva mai bold, statement sau doar despre o piesă micuță și finuță, bijuteriile pot face diferența și pot da o notă inedită unei ținute. Ce îmi place la bijuterii este faptul că ne pot reflecta personalitatea și, aproape întotdeauna, ele vin și cu o poveste în spate. 

Povestea din spatele bijuteriilor realizate handmade de Andreea este una tare frumoasă. Nu voi intra în detalii, deoarece o voi lăsa pe ea să îți povestească mai multe, dar tot ce îți pot spune este că muza și inspirația ei vin de la Fifi – o pisică care aparent nu face prea multe, dar care este foarte dichisită – mai pe scurt este „cocheta casei”. 

Nu credeam că voi deveni vreodată o fană a perlelor, până am dat de brandul Andreei. Pe ea deja o cunoșteam, însă nu îi știam despre pasiunea ei de a confecționa bijuterii din perle și din mărgele. Când i-am văzut debutul, mi-am propus să rămân geană pe activitatea ei, deși nu credeam că perlele sau mărgelele mi se vor potrivi. Îmi plăcea să văd alte persoane purtând coliere din perle, dar nu m-am gândit vreo clipă că una dintre clientele Andreei aș putea fi chiar eu.

Colier Opalit- more here

Timpul a trecut și am observat evoluția ei – una foarte frumoasă, de altfel. Între timp am și achiziționat câteva dintre colierele marca Ofifi, iar părerea mea despre cum îmi stă cu perle s-a schimbat la 360 de grade. 

  1. Cum a început toată povestea Ofifi?

A: Călătoria Ofifi Jewelry a început încă din vara anului 2021, de atunci fiind într-o continuă dezvoltare. Inițial, toate bijuteriile le făceam doar pentru mine, însă într-un timp scurt, creațiile mele au început să primească aprecieri de la cei din jurul meu și astfel am decis să deschid un cont de instagram. Produsele sunt handmade și sunt ideale pentru toți iubitorii de bijuterii. Ele reprezintă o parte din personalitatea fiecărui client și o parte din mine.

2. Fifi este inspirația ta pentru această pasiune. Ce o face atât de specială?

A: În cazul în care nu ați auzit de ea, Fifi este pisica mea. Ea este stăpâna casei și este cea care îmi supraveghează atent fiecare mișcare atunci când dau viață ideilor mele ce se transformă ulterior în bijuteriile care ajung în toate colțurile țării. Businessul nu se adresează doar pasionaților de bijuterii, ci și iubitorilor de pisici, Fifi fiind simbolul acestui concept inedit.

3. Ai menționat că bijuteriile le făceai doar pentru tine. Ce te-a motivat să aduci această pasiune la un alt nivel?

A: Cred că impactul cel mai mare în luarea deciziei de a porni la drum cu această mică afacere a fost momentul în care cei din jurul meu mi-au oferit un feedback pozitiv în legătură cu ceea ce făceam eu. Acest lucru m-a motivat să avansez, prin crearea unui cont de Instagram, pentru a promova acest tip de bijuterii. De asemenea, sunt o persoană căreia îi place să își asume riscuri, drept urmare hotărârea de a persevera în îndeplinirea visului meu a venit ceva natural și firesc la momentul potrivit.

4. După ce criterii îți alegi materialele pentru a confecționa bijuteriile?

A: Alegerea materialelor pe care le folosesc în prezent a fost un îndelungat proces de căutare și verificare a mai multor furnizori, până la găsirea calității pe care mi-o doream să o aibă produsele mele. Contează ca fiecare accesoriu tehnic ce întregește produsul final să prezinte caracterisitici calitative. Sunt convinsă că atenția la detalii și calitatea te diferențiază de competitori. Utilizez în confecționarea bijuteriilor perle de sticlă, iar acum îmi doresc să mă axez și pe o colecție Premium care să conțină bijuterii realizate exclusiv din perle de cultură cu accesorii placate cu argint/aur pentru a mă adresa unui public-țintă mai vast.

Colier Perle- more here

5. Ești studentă la facultatea de Farmacie din cadrul UMF Iași. Medicina nu este deloc o facultate ușoară… Cum îți gestionezi timpul în așa fel încât să ai timp să înveți și să și te ocupi de brandul Ofifi?

A: Pe termen scurt, această afacere era gândită pentru a fi desfășurată doar pe perioada verii, însă în momentul reînceperii facultății în octombrie, am reușit să găsesc un echilibru între cele două pasiuni (facultatea pe care o urmez este un vis pe care l-am avut încă din copilărie). Pentru mine, fiecare zi reprezintă o nouă provocare, în care studiul chimiei și crearea bijuteriilor se întrepătrund armonios.

6. În opinia ta, care ți se pare cel mai greu lucru în a avea un brand de bijuterii?

A: Cred că întreg procesul este o provocare, fiecare zi diferă de cealaltă, fapt care mă determină să fiu ,,prezentă” în businessul meu. Acomodarea în tot ce înseamnă parte de promovare și vizibilitate în mediu online, cât și tot ce cuprinde social media, de la postări, poze, story-uri, reels-uri, tiktok-uri – toate la început au părut copleșitoare, însă cu timpul am reușit să le descopăr și să le utilizez în beneficiul afacerii mele. 

7. Ce experiență te-a împlinit de-a lungul drumului Ofifi? De ce? 

A: Nu cred că aș putea alege o singură experiență, întrucât fiecare comandă aduce de la sine acel feedback,  care pentru mine reprezintă cea mai mare motivație când vine vorba de acest mic business. Momentul în care clientul scrie o recenzie, postează o poză cu a sa comandă sau îmi scrie un gând bun, mă fac să cred că îmi îndeplinesc misiunea cu fiecare produs trimis. De curând, am avut o clientă care mi-a transmis că sunt o inspirație pentru ea și că îmi admiră munca pe care o depun, ea dorindu-și la rândul ei să își deschidă o mică afacere cu alt profil, însă neavând curajul necesar pentru a începe. Acesta este doar un mesaj care îmi trece acum prin cap, dar pe parcursul timpului am avut multe care și-au lăsat amprenta în sufletul meu.

8. Spune-mi trei cuvinte care îți descriu brandul.

A: Pasiune, creativitate, profesionalism.

9. Ce sfat le-ai oferi tinerilor care vor să își promoveze pasiunile?

A: În corelație cu ceea ce am povestit mai sus, o să vă împărtășesc câteva sfaturi pe care i le-am oferit și clientei mele într-o conversație ulterioară. Aveți încredere în voi și în forțele voastre! Să nu vă fie frică să încercați, să riscați, să vă asumați ce poate să decurgă bine și ce nu. Să nu vă simțiți descurajați dacă succesul nu este imediat, nici nu ar avea cum să fie, el este treptat și direct proporțional cu munca pe care o depuneți. Să aveți un plan, să cercetați piața înainte de a vă deschide propriu-zis acel business și să nu renunțați!

“Prea mulți dintre noi nu ne trăim visurile, deoarece ne trăim temerile.” – Les Brown.

Site comenzi: https://ofifijewelry.com

Instagram: https://www.instagram.com/ofifijewelry/

TikTok: https://www.tiktok.com/@ofifi.jewelry?is_from_webapp=1&sender_device=pc