Hmm, probabil vi se pare ciudat ca în luna octombrie să vorbesc deja despre Crăciun, nu-i așa? Chit că mai sunt cam două luni ( I guess? ) până la minunata sărbătoare a iernii, unii dintre voi probabil caută deja cadoul perfect pentru o anumită persoană foarte specială, iar eu am decis să vă dau câteva idei pentru a-l găsi.

În primul rând, trebuie să îi știți foarte bine gusturile celuilalt, pentru a nu face o gafă ( dar mă îndoiesc că veți da greș aici, având în vedere că va fi pentru cineva special cadoul 🙂 ). Dacă este un/o iubitoare a modei și are un anumit stil ( ca și de mine, altfel 😉 ), optează pentru o piesă de vestimentație mai specială, în care să aibă în comun ceva cu personalitatea sa sau, dacă nu vrei să îi greșești mărimea (deși dacă o greșești, poate să se ducă la magazin să își schimbe cadoul), poți să alegi un accesoriu, de pildă o eșarfă, pălărie, geantă etc .

Dacă iubește lumea cosmeticii, ai o tonă de variante ca să alegi ceva potrivit, deci nu este foarte complicat aici. Dacă știi ce fel de machiaje, nuanțe și branduri preferă știi ce trebuie să cumperi, dar dacă totuși ai dubii, o soluție eficientă ar fi să îi cumperi un set sau un coș cu cosmetice ( este ceva clasic, care nu are cum să de greș vreodată ). Încearcă totuși să alegi un set destul de variat, pentru a nu da impresia că nu te-ai chinuit destul.

 

O altă idee de cadou care mi se pare foarte practică și drăguță este un coș cu bunătățuri, pentru că aici nu prea ai cum să dai greș ( să fim serioși, cui nu îi place mâncarea sau un vin bun? ). Dacă nu știi exact ce trebuie să conțină un coș de genul, ai câteva variante aici la prețuri rezonabile.

În al doilea rând, consider că este foarte important și cum îi oferi cadoul persoanei respective, pentru că atunci când îl va privi peste ceva timp, își va aminti și de momentul când i l-ai oferit. De exemplu, poți să îi lași cadoul în timp ce doarme în bucătărie, iar dimineața, înainte să se trezească, îi pregătești o cafea sau micul dejun și îi lași un bilet drăguț pentru ca atunci când  se va trezi, să fie surprins/ă într-un mod plăcut.

 

Sincer, pentru mine cadoul ideal de oferit unei persoane speciale ar trebui să conțină atât ceva clasic, basic, cât și ceva simbolic și reprezentativ, care să aibă legătură ori cu ea, ori cu relația voastră. Un exemplu foarte fain și sigur ar fi o ramă foto cu o poză care să imortalizeze o amintire specială din relație sau ceva personalizat alături de o sticlă de vin/șampanie sau un dulce mai special. O altă idee ar fi un coș cu cosmeticele lui/ei preferate cu o bijuterie specială.

 

Sunt foarte multe idei de a face un cadou perfect și nu doar pentru Crăciun, iar cel mai important lucru la un cadou perfect (cred eu)  este să se vadă că depui un efort special pentru persoana căreia vrei să i-l oferi.

Tu cum ai vrea să fie cadoul ideal primit de la cineva special?