Încă nu am trecut de pandemie și *spoiler alert* este posibil să dăm nas în nas cu valul 4. Mă întreb, cât va mai ține pandemia aceasta? Când ne vom întoarce la normal? Sau stilul de viață pe care îl ducem acum este noul ”normal”?

Până să găsesc răspunsurile la aceste întrebări, scopul articolului de azi este de a-ți împărtăși câteva lucruri care mă ajută pe mine să încep diminețile în armonie și să nu o iau razna acasă. Prima parte a zilei este cea mai importantă, deoarece starea pe care ne-o dă ne influențează pe tot parcursul zilei.

  1. Sfânta cană de cafea, nelipsită dimineața!

Cine se scoală de dimineață, departe ajunge, nu-i așa?! Trezește-te devreme, iar dacă te simți obosit(ă), fă-ți o cafea! Nu te voi minți, în ultima perioada mi-am propus să nu mai consum cafea fără măsură. Îmi este al naibii de greu, dar hei, I try my best! Oricum, ideea e ca nu îmi pot începe dimineața fără o cafea, un ceai sau un fresh de fructe. Îmi dau acel boost de energie de care am nevoie să pot începe dimineața în formă.

Ceaiul de dimineață
Ceai, cafea, fresh: Orice este bun pentru a da startul unei zile productive!

Știu că probabil mulți dintre voi fac deja acest lucru, dar voiam să îl leg de următorul bullet point:

2. Nu sări peste mic dejun!

Hai să fim serioși, măcar o dată ai sărit peste masa de dimineață, nu?! Sau poate ai considerat cafeaua drept mic dejun. Dacă mai și fumezi… atunci sigur știi despre ce vorbesc. Eu am trecut deja prin etapa asta și mă bucur că am reușit să și ies din rutina aceea. Cafeaua sau adiacentele îți oferă energie, dar dacă sari peste mic dejun, energia se duce repede și te mai alegi și cu dureri de stomac.

Micul dejun: masa cea mai importantă a zilei!

3. Do a ”Me time” înainte să te apuci de lucru sau când faci pauze!

Și când spun ”Me time” nu mă refer să stai numai cu ochii în telefon. Avem prostul obicei să adormim și să ne trezim cu telefonul în mână. Not a good idea! Te ustură ochii după ce termini și nici nu mai ai niciun chef de a face ceva! Zic asta, deoarece am și eu zile în care mai procedez în acest fel și după aceea mă întreb de ce nu vreau să mai fac nimic. Așa că mai bine citește o carte/revistă, fă-ți rutina de skincare, meditează, fă sport, orice. Numai NU sta doar cu ochii în telefon!

4. Fă-ți un Morning playlist!

Just do it! Faptul că îți începi dimineața pe ritmurile tale preferate te va face automat să te simți în formă. Dacă ești în dilemă și nu știi exact ce vrei să asculți la primele ore ale dimineții, deschide radio-ul și ai rezolvat problema. Toată ideea este să asculți muzică. Este terapeutic și te simți altfel când iți faci cafeaua în timp ce asculți o melodie pe fundal. Personal, mă simt ca în filme, mai ales dacă este soare afară.

5. Aranjează-ți camera și organizează-ți biroul!

Nu suportam când mama mă punea să fac patul de dimineață și să mențin curățenia în cameră (da, eram that kind of teenager), dar acum înțeleg toate observațiile pe care mi le făcea. În prezent, dacă nu este ordine în camera mea sau nu este patul făcut, nu pot lucra. La cel mai serios mod, nu pot să fac nimic dacă nu e ordine! Motivul este acela că dacă văd haos și dezordine, devin și eu haotică și eventual obosesc mult mai repede.

Pe lângă curățenie, îmi place să am feng shui-ul meu la birou. Probabil că și ție îți place să arate într-un anumit fel locul unde lucrezi. Având în vedere că locul nostru de lucru este mai nou (mă rog, de vreun an) acasă, îl putem aranja cum vrem noi. 

Personal, îmi place să am pe birou lumânări de toate soiurile, căci sunt obsedată de lumânări. Emană arome care îți dau un vibe poozitiv, iar culorile îți dau o stare care te motivează să îți duci treburile la bun sfârșit. O alternativă mai sunt și bețișoarele parfumate sau plantele. Eu am o plantă artificială pe birou. Chiar dacă nu este reală, mă relaxează. Nelipsite de pe birou sunt suporturile pentru pixuri, creioane etc. și o oglindă (îmi place să mă admir, narcisista de mine). Organizează-ți biroul, oferindu-i un strop din personalitatea ta și fă ordine constant în cameră. Vei simți diferența!

O mică parte din biroul meu: nu lipsește lumânarea și planta falsă.
Să nu uităm de oglindă… 🙂

Acestea fiind spuse, tu cum îți începi dimineața?