În ultimele zile am tot anunțat pe facebook de  o mică surpriză, iar acum așteptarea a luat sfârșit. Este vorba despre o provocare dată de cei de la FILIT și de către bloggerii acreditați, mai exact un bookhunt. Bănuiesc că majoritatea dintre voi sunt familiarizați cu acest cuvânt… pentru cei care nu știu, este vorba despre o vânătoare de cărți prin oraș.

Ideea acestui bookhunt este să căutați una sau mai multe dintre cărțile (care au o etichetă FILIT pe copertă)  scrise de autorii care vor fi prezenți la evenimentele FILIT  ascunse de noi, blogerii, prin oraș, iar ca premiu veți avea șansa să participați la festival și să primiți autograf de la autorul cărții pe care ați găsit-o.  Fiecare dintre bloggeri și-a ascuns cartea aleasă într-un loc preferat  din oraș, drept pentru care veți primi niște indicii cu privire la acele locuri, deci fiți atenți!

Cartea pe care am ales-o eu este scrisă de renumitul scriitor contemporan englez Jim Crace, numindu-se Recolta. Aceasta a câștigat premiul international IMPAC DUBLIN Literary Award 2015 și a fost foarte apreciată atât de cititori, cât și de critici. În mare măsură, romanul are ca idee o poveste neagră a omenirii, descriind un colț al lumii unde oamenii trebuie să-și ducă traiul în comun pentru a trăi în decursul a 7 zile. Multe dintre detaliile cărții duc la diferite pasaje biblice, ceea ce o face mai enigmatică și mai curioasă.

Dacă sunteți curioși să citiți această carte și vreți să aveți șansa de a vă întâlni pentru un autograf și de a vă fotografia cu Jim Crace, o puteți căuta în unul dintre locurile mele preferate J) *iar acum probabil o să vă întrebați care e locul meu preferat și de ce nu sunt mai specifică… haha*

Revenind, cartea este ascunsă într-un loc cu mult duuulce, având un aspect girlish, unde umbrelele au colorat o strada foarte cunoscută anul trecut.

După ce găsiți cartea, care are o etichetă FILIT pe ea, tot ce aveți de făcut este  să vă faceți un selfie cu ea în locul unde am ascuns-o și să o postați dându-mi tag pe Instagram (@lemondedelisaa/@elisapodaru ), ori pe Facebook ( @lemondedelisa ), iar dacă aveți întrebări, nu ezitați în a-mi lăsa un mesaj!

Acum, că tot aveți un motiv în plus să mai ieșiți din casă, vă urez succes în căutarea cărții! Have fun!